Mam pytanko do osób korzystających z systemów do odzyskiwania wody deszczowej. Czy takie zbiorniki na deszczówkę trzeba często czyścić? Czy konieczna jest jakaś ich konserwacja? Ile wody w ciągu roku można zaoszczędzić dzięki takiemu rozwiązaniu, no i czy wodę deszczową można wykorzystywać tylko np. do zraszania ogrodu, czy do innych celów również? Zastanawiamy się z żoną nad czymś takim, bardzo spodobały nam się zbiorniki dekoracyjne na deszczówkę stąd:
http://www.aquatechnika.com.pl/pl/132-zb...deszczowke, no i myślimy, że to całkiem fajna opcja. Czy ktoś z Was korzysta może?
(04-30-2015, 22:52)King Kung Fu napisał(a): [ -> ]Mam pytanko do osób korzystających z systemów do odzyskiwania wody deszczowej. Czy takie zbiorniki na deszczówkę trzeba często czyścić? Czy konieczna jest jakaś ich konserwacja? Ile wody w ciągu roku można zaoszczędzić dzięki takiemu rozwiązaniu, no i czy wodę deszczową można wykorzystywać tylko np. do zraszania ogrodu, czy do innych celów również? Zastanawiamy się z żoną nad czymś takim, bardzo spodobały nam się zbiorniki dekoracyjne na deszczówkę stąd: http://www.aquatechnika.com.pl/pl/132-zb...deszczowke, no i myślimy, że to całkiem fajna opcja. Czy ktoś z Was korzysta może?
Generalnie trzeba czyścić i to dosyć często. Ja nie mam co prawda żadnych bardzo skomplikowanych systemów, bo prostu dwa duże zbiorniki. Sprawdza się dosyć dobrze ten mój system
Dzięki za informacje. To jest Twoja strona?
To jest strona firmy, która zajmuje się robotami ziemnymi więc w zasadzie pewnie mają wybranych tylko niektórych dostawców (tych którzy dali im najlepsze upusty) w każdym razie można coś na pewno wybrać sensownego. Z drugiej strony masz takie portale jak Oferteo możesz
dodać ogłoszenie w dziale prace ziemne. W ten sposób będziesz miała namiar na kilka podobnych firm które się tym zajmują a może ktoś będzie miał większy wybór, albo będzie wstanie dać lepszą cenę, większy upust etc? W moim odczuciu nie ma sensu ograniczać się do jednej firmy kiedy mamy możliwość wyboru z wielu.
A słyszeliście o takich stacjach uzdatniania wody
Global Group Sp. z o.o.?
Może w takie rozwiązanie też warto zainwestować. Zwłaszcza jeśli posiada się zmywarkę czy lodówkę podpiętą pod bieżącą wodę.